گرفت های استخوانی

1
2
3

گرفت های استخوانی

معرفی :

یک گرفت استخوانی سینتتیک با ترکیب دوفازی همگن است که از 60% هیدروکسی آپاتیت (HA) و40% بتا تری کلسیم فسفات (β-TCP) تشکیل شده است. به دلیل این ترکیب دوفازی، امکان ایجاد تلفیق خواص ثبات حجمی و مکانیکی طولانی مدت هیدروکسی آپاتیت و نرخ جذب کوتاه مدت بتا تری کلسیم فسفات فراهم می شود. این ترکیب شیمیایی به همراه تخلخل ساختاری کافی داربست، باعث می شود

کاربرد :

بطور کلی درجراحی های فیوژن ستون فقرات، تروما و شکستگی های ارتوپدی و نیز جراحی های پریودنتولوژی و فک و صورت به عنوان پرکننده، جهت ترمیم و بازسازی عیوب و حفرات استخوانی کاربرد دارد.

ایمپلنت

  • ارتوپدی شامل انواع پلاک و پیچهای ارتوپدی
  • سیستم ثابت سازی ستون فقرات شامل پیچهای پدیکولار ، راد ، هوک ، کیج و پلاک
  • فک و صورت شامل انواع پلاک و پیچ به ضخامت 2 میلی متر
  • کرانیو شامل انواع پلاک و پیچ به ضخامت 1.6 میلیمتر
  • ریکانس و فرکچر شامل انواع پلاک و پیچ به ضخامت 2.3 و 2.7 میلی متر
1
2
3

ارتوپدی

پلاک یا پلاتین ارتوپدی (به انگلیسی: Orthopedic Plate) یا پلیت ارتوپدی نوعی تثبیت داخلی است که در جراحی ارتوپدی مورد استفاده قرار می‌گیرد تا شکستگی‌ها را در محل خود نگه داشته و فرایندی زمانی و مکانیکی فراهم آورد تا امکان ترمیم استخوان بدست بیاید.[۱]

علی رغم تصور عامه مردم مواد تشکیل دهنده پلاک های مورد استفاده در ارتوپدی از عنصر پلاتین نمی باشد و اغلب ماده تشکیل دهنده آنها از آلیاژ استیل است.

بسته به شکل و محل استفاده این پلاک ها به چند دسته کلی تقسیم میشوند و در ضخامتهای متفاوت و طولهای مختلف موجود می باشد.

انواع پلاکهای ارتوپدی

بسته به شکل کلی به دو دسته عمده تقسیم میشوند:

  • پلاک های آناتومیک
  • پلاک های غیر آناتومیک

روش استفاده

  • حائل زدن برای عدم فشار
  • حنثی کننده اطراف محل اتصال
  • پرکردن شکاف با پل زدن
  • استفاده از نوار و بانداژ کششی
  • فشرده‌سازی اطراف استخوان

سیستم ثابت سازی ستون فقرات خلفی کمری

این سیستم به عنوان یک ابزار کمکی برای جوش دادن ستون فقرات به کار برده می شود که شامل پیچها ، هوک ها،  رادها و کراس لینک می باشد. در انواع سایزها مطابق با پاتولوژی و فیزیولوژی هر بیمار موجود بوده و پابت سازی خلفی ستون فقرات را تسهیل می کنند.جنس ایمپلنت ها از تیتانیوم  Ti6AL4VELIو PEEK  می باشند.

کاربرد:

بی حرکت کردن و تثبیت بخش های ستون فقرات در بیماران بالغ از لحاظ استخوان بندی برای جوش خوردن در درمان تغییر شکل ها و ناپایداری های خلفی توراسیک و کمری .

سیستم ثابت سازی ستون فقرات خلفی گردنی

این سیستم به منظور تثبیت و بهبود جوش خوردن ستون فقرات گردنی می باشد شامل پیچ ها، پلاک ها ، رادها و کانکتورها باطولهای مختلف و قطرهای 3.5 و 4.0 و راد با قطر 3.2 میلیمتر می باشد.

کاربرد: 

به منظور جوش خوردن مهره های ستون فقرات گردنی و ستون فقرات سینه ای و اتصال پس سری گردنی سینه ای به کار می رود.

سیستم پلاک های قدامی گردنی

این سیستم شامل پیچ و پلاک های استخوانی با سایزهای مختلف متناسب با فیزیولوژی و پاتالوژی بیماران و تسهیل ثابت سازی قسمت قدامی ستون فقرات گردنی می باشد.پلاک ها در طولهای مختلف و پیچهای قطر 3.5 و 4.0 میلیمتر می باشند.

کاربرد:

تثبیت موقت مهره های گردنی برای جوش خوردن آنها

سیستم فیوژن ستون فقرات

این سیستم به عنوان جایگزینی برای دیسک بین مهره ای به همراه گرافت های استخوانی جهت فیوژن بین مهره ای در ستون فقرات به کار برده می شود و شامل کیج های بین مهره ای در سه دسته کلی ACIF, PLIF, TLIf ارائه می شود.

کاربرد:

اتصال دو یا چند مهره در ستون فقرات و بازیابی ارتفاع بین دو مهره جهت از بین بردن درد و فشار روی نخاع ناشی از آسیب های دیسک بین مهر های ستون فقرات و جلوگیری از آسیب دیسک مجاور.